Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Ingolf og Lille Ingolf som arbejdsplads

I Vuggestuerne Ingolf og Lille Ingolf arbejder vi med Marte Meo som pædagogisk metode og tilgang i arbejdet med børnene. Vores fokus er på relationerne, og vi er omsorgsfulde og nærværende både overfor børnene og overfor hinanden som personalegruppe. 

Vi er nogle små huse, og det kan vi rigtig godt lide. Vi går meget op i at passe godt på hinanden og på at have et tæt samarbejde - både på hver enkelt matrikel, men også på tværs af vores to huse. Vi støtter og hepper på hinanden i de udfordringer og sejre, som dagen byder på og tager ansvar for vores arbejdsfællesskab og for at bibeholde vores høje medarbejdertrivsel.

Hos os er der altid plads til nye ideer, og her er der ikke noget, der hedder "det har vi prøvet før, så det gør vi ikke igen", for hvad der ikke virkede hos en børnegruppe, gør det måske hos en anden. 

Marte Meo

Marte Meo bruges som redskab i forhold til refleksion over vores praksis og for at sikre de bedste rammer for at understøtte samspillet. Som ny medarbejer tilbyder vi selvfølgelig en grundig introduktion til Marte Meo.

Marte Meo handler om at være anerkendende over for børnene, følge deres initiativ og italesætte de ting, både vi og børnene gør. Vores Marte Meo-tilgang betyder, at vi filmer situationer og interaktioner mellem medarbejdere og børn. Efterfølgende bruger vi filmene til at analysere, reflektere over og blive klogere på, hvordan vi bedst håndtere situationer med vores børn, samt hvad der fungerer, og hvad der ikke gør.

Det handler altså om at blive klogere i fællesskab og være nysgerrige på hinandens praksis. Når vi analyserer filmene, tager vi udgangspunkt i, hvad børnene kan, hvad de har brug for at lære, og hvordan vi medarbejdere kan understøtte børnene i de situationer.

Faglig udvikling og social hygge

Vi prioriterer vores medarbejderes udvikling, og det er vigtigt for os, at du har mulighed for at udleve dine faglige interesser gennem dit arbejde hos os. 

I huset har vi blandt andet uddannet Marte Meo-terapeuter, faglige fyrtårne og praktikvejledere, ligesom vi i klyngen har vores eget medhjælperkursus, hvor vores medhjælpere bliver klædt på med den teori, vi mener er vigtig for vores institution. 

Gemmen vores klynge er der også rig mulighed for faglig udvikling, og de kommende år kommer vi til at have fokus på leg, legetyper og vores roller i legen. I den forbindelse har vi haft oplæg og forløb med en legeforsker, og vi kommer til at have leg som et fast punkt på vores personalemøder. 

Vi har et tæt samarbejde på tværs af vores to huse, besøger hinanden, tager på tur med børnene på tværs af husene, har fælles personalemøder m.m. Derudover er vi en social flok, der elsker fis og ballade og nyder at være sammen - også udenfor arbejdstiden. Vi markerer jubilæer og mødes om forskellige sociale arrangementer, og i klyngen har vi en sommerdag og en julefrokost.